facebook

Сьогодні (9 травня) керівництво РФ проводить свої так звані святкування, пов’язані з поразкою нацистської Німеччини у Другій світовій війні, а тим часом у самій росії починає проявлятися певний протестний потенціал. Зокрема, користувачі мережі були здивовані, побачивши матеріали із критикою путіна на одному з головних ресурсів-рупорів Кремля.

Як інформує “УП” з посиланням на “Медіазона”, на головній сторінці одного з відомих пропагандистських видань Росії “Лента.ру” з’явилося низка матеріалів із критикою президента Росії Володимира Путіна, який напав на Україну

“На Lenta.ru з’явилися понад десять матеріалів із критикою президента Володимира Путіна і війни в Україні. Хоча зараз вони вже зникли із сайту, копія головної сторінки збереглася у веб-архіві”,- ідеться у повідомленні.

Видання зазначає, що причина появи статей з критикою Путіна на головній сторінці пропагандистського видання – не хакери.

У “Лента.ру” повідомили, що це протест їхніх співробітників. Журналісти замінили тексти на інші у вже опублікованих новинах.

Зокрема, на головній сторінці видання росіяни могли прочитати матеріали із заголовками:

“Володимир Путін перетворився на жалюгідного диктатора та параноїка”, “Путін розв’язав одну з найбільш кровопролитних воєн 21 століття”, “Війною легше прикрити провали в економіці. Путін має піти. Він розв’язав безглузду війну і веде Росію у прірву”, “Зеленський виявився крутішим за Путіна”, “Російська еліта хвора на кумівство і лизоблюдство”, “Путіна та його соратників чекає трибунал” та ін

Джерело.