facebook

Комендантська година 9 травня: яка ситуація у різних областях України

У зв’язку з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня, у багатьох регіонах посилять дію комендантської години.

“Апостроф” зібрав актуальні відомості, де саме очікуються зміни.

Перед та після 9 травня у Міністерстві внутрішніх справ рекомендували українцям проявити особливу обережність та уникати великих скупчень людей. Питання комендантської години – прерогатива місцевої влади, проте затяжну комендантську годину потрібно запровадити скрізь, де це можливо, додавали у МВС.

Президент Володимир Зеленський також закликав українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги у найближчі дні.

У період комендантської години забороняється перебувати на вулицях та інших громадських місцях без спеціальних перепусток та посвідчень. У цей час можна виходити з дому тільки в укриття у разі оголошення тривоги.

Київщина
8-9 травня у столиці України комендантську годину не змінюватимуть. Її час залишиться у місті колишнім: з 22:00 до 05:00. У мерії Києва попередили, що жодних заходів на 9 травня не заплановано. У Київської області комендантська година діятиме з 22:00 до 5:00 упродовж 8-15 травня.

Рівненщина
Комендантська година зазнає змін з 10 травня. Її буде пом’якшено, обмеження діятимуть у період: з 23:00 до 05:00.

Полтавщина
7, 8, 9 травня в області діє посилена комендантська година у період: з 21:00 до 07:00.

Одещина
В Одесі та області запровадили затяжну комендантську годину: з 22:00 8 травня до 05:00 10 травня. У цей період забороняється перебувати на вулицях без спецперепусток та посвідчень.

Запоріжжя
У Запоріжжі та області теж запроваджено тривалу комендантську годину: з 19:00 8 травня до 05:00 10 травня.

Львівщина
7-9 травня на Львівщині час комендантської години залишиться незмінним: з 23:00 до 05:00.

Кривий Ріг
8 та 9 травня Росія готує провокації та можливі обстріли, за даними розвідки. Жодних святкових, урочистих та масових заходів не проводитимуть. Проте цілодобової комендантської години не вводитимуть.

Івано-Франківщина
7,8 та 9 травня влада Івано-Франківська закликала громадян виїхати з міста. Мовляв, ворог планує завдати в ці дні ракетних ударів. При цьому оголошень про зміну часу комендантської години не було.

Харківщина
З 8 по 9 травня комендантську годину не посилюватимуть. Вона триватиме з 21:00 до 6:00 ранку. В області заборонили відвідувати місця вшанування загиблих під час Другої світової війни. Жодних меморіальних заходів не проводитимуть.

Раніше ми писали, що у соціальних мережах опублікували можливий текст промови, яку президент РФ Володимир Путін може вимовити під час військового параду “9 травня”.

Джерело.