facebook

Триває повномасштабне воєнне вторгнення РФ в Україну: окупанти зазнають колосальних втрат, однак велика кількість українців була змушена покинути рідні краї. На нових місцях переселенців радо вітають і пропонують допомогу, проте трапляються і громадяни, які носяться із питанням, що крім біженців існують й інші люди, що потребують підтримки.

Свої міркування на цю тему оприлюднив у дописі на своїй сторінці в мережі Фейсбук Віталій Коваль.

“Чому ви підтримуєте постраждалі регіони або переселенців, якщо не всі мешканці нашої області сьогодні мають дохід та можливість дозволити собі все необхідне?

Такі повідомлення час від часу мені пишуть на фейсбуці. Це запитують люди, які мають дах над головою. Які живуть на мирних вулицях. Мають руки та ноги.

Друзі, ви серйозно? Розумію, що своя сорочка ближче до тіла. Але ми ж не дикуни, ми не живемо за принципом «хай горить в сусіда хата, аби не моя».

Я ще раз підкреслюю: не виключено, що війна могла розпочатися через кордон Рівненської області. Тоді ми могли би бути на місці жителів Чернігівщини чи інших регіонів. Нам би присилали допомогу. Нас би прихистили в якійсь області. Чи хотілося би вам читати те, що зараз пишеться в бік людей, у кого війна забрала усе? Все ж пізнається у порівнянні. Якщо хтось забув, що таке війна, додаю фото із постраждалих регіонів.

Будьмо розважливими, будьмо милосердними. Сила наша у єдності, взаємопідтримці. У тому, щоб розділити шматок хліба з тим, хто його не має і не може здобути. Бо його дім згорів. Бо його робоче місце зруйноване. Бо на його рідних вулицях лежать уламки ракет. І кров земляків. Війна – це випробування для кожного з нас. Важко кожному. Давайте сьогодні допомагати слабшим із нас. Незахищеним. Загубленим. І переселенцям. І стареньким, немічним, тим кому важко прогодувати сім’ю – усім хто потребує підтримки.

Закликаю сильних підставити плече слабким. Разом пройдемо всі випробування і переможемо!”,- ідеться у повідомленні.

Джерело.