facebook

Почалась раптова перевірка Збройних сил Білорусі. Війська республіки продовжують прикривати ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

Про це повідомляє УНІАН вз посиланням на Міноборони Білорусі і Генштаб ЗСУ.

З метою перевірки готовності до виконання завдань за призначенням, один ракетний дивізіон зі складу 465-ї ракетної бригади збройних сил республіки здійснює переміщення з пункту постійної дислокації до району призначення.

“Військові частини і підрозділи будуть діяти на незнайомих ділянках місцевості в умовах швидко змінюваної ситуації”, – повідомляє МО Білорусі.

Білорусь планує поетапно нарощувати склад сил, “що дозволить перевірити їхню здатність протидіяти воєнним загрозам як на землі, так й у повітрі”.

Водночас у Білорусі стверджують, що відповідні заходи мають навчальний характер і не становлять загрози ні для європейської спільноти в цілому, ні для сусідніх країн зокрема.

“У ході перевірки сплановано переміщення значної кількості військової техніки, що може утруднити рух по дорогах спільного користування”, – йдеться у повідомленні Міноборони країни.

Джерело.