facebook

Сьогодні, 1 травня з території комбінату “Азовсталь” у Маріуполі врятували більше ніж 100 цивільних осіб. На місці працював фотограф Reuters, агенство оприлюднило перші кадри з евакуації, передає сайт 056.

За даними видання, мирних жителів вивозили у колоні з автомобілями із символікою ООН. Група приблизно з 40 цивільних осіб першою прибула в центр тимчасового розміщення після того, як покинула район навколо заводу “Азовсталь”.

Фотограф Reuters зняв мирних жителів, які прибули в село Безіменне в Донецькій області, що знаходиться під тимчасовою окупацією росії, приблизно за 30 км на схід від Маріуполя, на машинах з українськими номерними знаками в колоні з російськими військовими та автомобілями з символікою ООН. Пізніше до центру розміщення прибула ще одна група, яка налічує близько 14 осіб.

Зазначимо, що голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що сьогоднішня евакуація людей з “Азовсталі” – це лише перша частина “спецоперації”, у підсумку якої планується вивезти всіх людей з заводу.

Джерело.