facebook

Кріптовалютная біржа Binance перекрила доступ до облікових записів потрапили під санкції родичам чиновників Кремля.

Так вже склалося життя, що в 21 столітті молодь не хоче, щоб банки або уряд контролювали їхні гроші. Ще б пак, нинішня популярність біткоіни пов’язана зі швидкістю укладення угод і їх анонімністю. А ще молодь нового покоління довіряє більше технологіям. Ось тільки деяким представникам “золотої молоді” з таким видом інвестицій все ж доведеться попрощатися. А все через війну в Україні.

Так, стало відомо, що найбільша в світі за обсягом торгів кріптобіржа Binance заблокувала акаунти дочок міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова.

Про це передавати глава Мінцифри Михайло Федоров.

За інформацією міністра, доступ до своїх облікових записів втратили:

– Поліна Ковальова, падчерка міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова;

– Єлизавета Пєскова, дочка Дмитра Пєскова, прес-секретаря президента Володимира Путіна;

– Кирило Малофєєв, син магната Костянтина Малофєєва, який знаходиться під санкціями OFAC і, на думку ЗМІ, пов’язаний з викраденням біткоіни з біржі WEX.

Всі вони не зможуть використовувати свої акаунти для продажу, придбання або перекладу криптоактивів.

Таким чином біржа продовжує шукати користувачів, пов’язаних з особами, що потрапили під санкції.

“Наші операції з перевірки відповідності носять “попереджувальний” характер і спрямовані на виявлення і стримування ризиків фінансових злочинів до прийняття будь-яких нормативних або юридичних заходів щодо цих осіб або організацій”, – підкреслив голова відділу санкцій Binance Чагрі Пойраз.

ДО РЕЧІ, 21 квітня Binance вирішила обмежити доступ до акаунтів росіян, у яких вартість активів перевищує 10 тисяч євро.

Джерело.