facebook

Після удару диверсійної групи по Придністров’ю офіцери передали інформацію російській пресі, що його організував генерал Віталій Разгонов, який займає пост радника президента невизнаної республіки і є резидентом розвідки рф.

Його метою було провокування Придністров’я на ворожі дії та міжнародний конфлікт на кордоні з Україною, щоб відтягнути частину українських військ.

Про це повідомив генерал-майор СБУ Ягун на YouTube-каналі Україна 24.

“Поки що в них нічого не виходить. Так, президент невизнаної республіки неформально вийшов на владу Молдови і передав привіт Україні, намагаючись сказати: ми точно не хочемо ніякої війни. Мовляв, ми люди нейтральні, не маємо жодного стосунку до того, що зараз відбувається, і свій нейтралітет ми будемо тримати до кінця. Втім, під кінець дня він таки визнав, що “це все ж, мабуть, Україна”, що зрозуміло, адже мусить так чи інакше витримувати проросійську риторику”, – сказав він.

Ягун зазначив, що Україні цей конфлікт з Молдовою не може бути вигідним. А свої війська нам потрібно утримувати в межах державного кордону і контролювати його.

Джерело.