facebook

Російська армія зіткнулася з гострим дефіцитом сучасних ракет, на складах залишилися тільки запаси часів СРСР

Країна-агресор через потужні західні санкції вже не в змозі поповнювати свій ракетний запас, російським військам доводиться використовувати старі ракети, які залишилися з радянських часів.

Як повідомляє Апостроф, про це заявив військовий експерт Михайло Самусь.

“Я думаю, що всі ракети, всі високотехнологічні вироби Російської Федерації базуються на тих же мікрочіпах, які вона закуповувала, звичайно, а не могла виробляти.

Тому зараз нове виробництво зброї в Росії неможливо. Вона буде використовувати радянські запаси. Всі ці ракети повітряного базування, які зараз летять на українські міста, – це радянські запаси, які вони використовують. Наприклад, протестувавши ракету, переконавшись, що вона продовжує працювати, вони її просто запускають з літаків по українській території”, – зазначив Самусь.

Крім того, за словами експерта, у Росії спостерігаються великі проблеми з ракетами “Калібр”.

“З ракетами “Калібр” підводного і надводного базування, тобто морського базування, у них є величезні проблеми. Я впевнений, що вони не зможуть їх виробляти. У всякому разі, в тих обсягах, які були до широкомасштабної війни з Україною. Те ж саме можна сказати і про інші високотехнологічні засоби”, – резюмував Самусь.

Джерело.