facebook

російські хакери здійснюють дедалі більше кібератак, спрямованих проти звичайних українців. Паралельно зростає кількість інформаційно-психологічних операцій проти нашого населення в популярних соцмережах та месенджерах. Зазвичай у фішингових розсиланнях хакери часто спекулюють на патріотичних темах і виплатах від держави.

Про це повідомили в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Зловмисники здійснюють фішингові розсилання, прагнучи заволодіти обліковими даними українців. Вони намагаються зламувати акаунти військових і публічних осіб за допомогою попередньо викрадених у фішингових розсиланнях облікових даних. Маючи до них доступ російські хакери розміщують пропаганду та заклики до українців – здаватись.

Щоб уберегтись від хакерських атак фахівці Держспецзвʼязку рекомендують українцям:

  • не відкривайти листів від невідомих адресатів;
  • не переходити за посиланнями з таких листів та не вводити на сторінках із посиланнями своїх персональних даних;
  • увімкнути двофакторну авторизацію в соцмережах і всіх сервісах, які підтримують таку послугу, адже зловмисники також можуть здійснювати розсилання з метою шпигувати за людиною та її контактами.

Також у відомстві зазначили, що зростає кількість розсилань з шахрайських сайтів під виглядом інформації про державну допомогу для українців, які втекли від війни.

Ті, хто здійснюють такі розсилання, регулярно слідкують за українськими новинами і швидко реагують на інформацію про будь-яку допомогу.

“Не переходьте за посиланнями в таких повідомленнях, не залишайте номерів вашої картки, телефона тощо.

Отримати фінансову допомогу від держави можна тільки в Дії. Дізнатись інформацію про виплати в інших країнах можна лише в офіційних установах цих країн”, – звернулись в Держспецзвʼязку.

Джерело.