facebook

Посол Естонії в Україні Каїмо Кууск заявив, що Росія погрожує Естонії та має військові плани проти неї, але Таллін продовжуватиме надавати військову допомогу Україні.

Естонська Республіка, як і інші країни Балтії, з самого початку війни, яку на Україні почав Володимир Путін, всіляко підтримує Україну в боротьбі з російським агресором. Більш того, Естонія і Латвія в четвер, 21 квітня, офіційно визнали війну Росії проти України геноцидом. Вони закликали посилити санкції проти Росії, відмовитися від російських енергоносіїв і збільшити військову і критичну гуманітарну допомогу Україні. Але ж у бік Естонії теж йдуть погрози.

Так, в ефірі каналу “Україна 24″посол Естонії Каїмо Кууска заявив, що Росія загрожує його країні і навіть має військові плани проти його власної держави.

При цьому, незважаючи на постійні погрози з боку Москви, естонці не збираються припиняти гуманітарну і військову допомогу Україні, адже в Талліні віддають собі звіт, що загарбницькі апетити РФ на Україні не зупиняться.

“Ми знаємо, що у Росії є військові плани проти нас. У них заплановані навчання, які вони хочуть провести. Тому нам не потрібно чекати. Ми надаємо Україні зброю, і кожен “Джавелін”, який вражає російський танк, робить загрозу проти нас меншою”, – заявив посол.

Естонський дипломат також заявив, що, незважаючи на погрози Москви, його країна ніколи не перестане допомагати Україні. І не тільки з міркувань власної безпеки, але через загальні загальнолюдські демократичні цінності.

За його словами, Естонія ніколи не залишить наодинці Україну та інших жертв агресії: “ми знаємо, що наша оборона, захист, починається з Донбасу”.

Все вказує на те, що Естонський уряд усвідомлює небезпеку, яку представляє російський агресор, тому продовжує “ділитися продуктами і зброєю з нашими друзями, що захищають фактично нас”.

“Ми вирішили, що ми ніколи не залишимо вас наодинці. Також не залишимо інших друзів, які також стають жертвами агресії. Ми дуже прагматичні, насправді. Ми маленькі, але ми хочемо сказати, що ми компактні. Ми знаємо, що наша оборона, захист, починається з Донбасу», – заявив Каїмо Кууска.

До слова, враховуючи валовий внутрішній продукт (ВВП) Естонія серед усіх країн світу пообіцяла найбільшу допомогу Україні.

Джерело.