facebook

Ворог намагається штурмувати Луганщину і просуватися на Донеччині.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович доповів про обстановку на сході України на цей час.

Про це йшлося під час брифінгу ввечері 24 квітня.

За словами Арестовича, головні зусилля ворог продовжує зосереджувати на намаганні війти від міста Ізюм на Харківщини до міст Слов’янськ та Краматорськ на Донеччині, намагається штурмувати Луганщину.

“Посилив атаки на колишню лінію розмежування в зоні ООС, яку продовжують утримувати наші війська. Намагається вчиняти штурмові дії в районі міст Попасна, Рубіжне та Сєвєродонецьк, але успіху не має”, – розповів він.

Арестович також нагадав, що українські захисники знаходяться у вкрай важкій ситуації в Маріуполі.

На маріупольський комбінат “Азовсталь”, де перебувають цивільні та військові, окупанти скидають важкі авіабомби, обстрілюють його з артилерії та концентрують сили й техніку для штурму.

Влада України запропонувала російському керівництву запровадити великоднє перемир’я у Маріуполі, дати гуманітарний коридор для евакуації цивільних, погодитись на “спецраунд переговорів”, щоб забрати/обміняти військових.

Раніше сьогодні Генеральний штаб ЗСУ сповіщав, що російські окупанти встановили контроль над частиною населеного пункту Зарічне та розпочали просування у напрямках населених пунктів Оріхове та Нижнє на Донбасі.

“Тривають наступальні дії противника у східній операційній зоні з метою розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпечення сухопутного шляху до тимчасово окупованого Криму”, – йдеться у повідомленні.

Британська розвідка констатує, що попри те, що Росія домоглася деяких територіальних успіхів на Донбасі, український опір був сильним у всіх напрямках і завдав російським силам значної шкоди.

Джерело.