facebook

«Ми до будь-якого розвитку подій готові»: так відповідають морські піхотинці на заяви Міноборони Росії про другу фазу війни і плани пробити сухопутний коридор до Криму та вийти на кордон з невизнаним Придністров’ям.

Наші захисники чорноморського узбережжя міцно тримають оборону і щодня відточують військову майстерність, зазначають в ТСН.

Вони розташувалися на кожному клаптику українського узбережжя Чорного моря і уважно слідкують за ворожими кораблями, а замість відпочинку – посилено тренуються відбивати атаки агресора. “Поки тут працює наша розвідка, Одеса може спати спокійно, зараз 50% – це добровольці, які мають дуже багато азарту для захисту своєї Батьківщини, знищення ворога, який потрапив на нашу територію”, – зазначають бійці.

Окрему програму тренувань розробили і для снайперів. Найближчим часом дерева та кущі вкриє зелень, і це дасть змогу маскуватися і результативно працювати снайперським групам. «Ми вже попередньо вивчили всю місцевість. Знаємо свої основні вогневі позиції. Місцевість тут, в загальному, – степ, відкрита, працювати легко буде, ворогу не буде де сховатися від нас», – зазначає снайпер.

«Якщо ворог вирішить підійти з цього напрямку, він дійде в цинковій обгортці десь до Волгограда або Уренгоя», – додає побратим.

На суходолі вміють знищувати важку ворожу бронетехніку, а в повітрі збивати авіацію. Морпіхи добряче вивчили як свою протитанкову зброю, так і американські «Стінгери», якими збивають навіть крилаті ракети. «Завдання, які покладені на морську піхоту, будуть виконані у повному обсязі, і будемо знищувати все, що буде намагатися зазіхнути на нашу землю», – кажуть піхотинці.

Навіть після того, як наші ВМС потопили флагман російського флоту, крейсер «Москва», який мав прикривати висадку ворожого десанту, загроза з моря залишається. Але морпіхи запевняють жителів південних регіонів, що ніколи не відступлять зі своїх позицій і зупинять ворога.

 

Джерело.