facebook

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що не вірить в жодний мирний договір із Росією.

За його словами, навіть якщо документ буде підписано, війна, яку веде проти України Росія, може повернутися в будь-який момент.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України повідомив в інтерв’ю виданню “Українська правда”.

“Я не вірю в жоден мирний договір з Російською Федерацією. У нас за часи нашої історії їх було вже дуже і дуже багато. І вони їх постійно порушували”, – сказав Данілов.

Також секретар РНБО пояснив, що для нього означає перемога у війні, зазначивши, що це шанс побудувати країну на правді: “Я вважаю, що Господь дає нам зараз шанс і нам цей шанс треба не втратити. Тому що він уже неодноразово нам його надавав – в 91-му, в 2004-му, в 2014-му році. Але ми якось до цих шансів відносилися дуже невідповідально… Ти усвідомлюєш, чому до нас таке ставлення з боку росіян? Що ми їм поганого зробили, де ми їх, скажімо так, образили, чому вони до нас так ставляться? Тільки тому, що вважають, що ми маємо бути у них десь там під їх чоботом? Це нам не підходить”.

Крім того, він висловив думку, що через 10-15-20 років у світі буде велика війна.

“Те, що через 10-15-20 років буде велика війна у світі, я в цьому більш ніж упевнений. Вона обов’язково буде. Наші здобутки в оборонній сфері, те, що ми показали, що ми можемо виробляти, і наш потенціал, і наш розум, розум наших конструкторів, дуже важливий. У світі небагато таких країн, які мають подібні спроможності. Інша справа, що ми маємо все це систематизувати і побудувати на такому міцному фундаменті, щоб воно все працювало максимально скоординовано на користь держави”, – висловився Данілов.

Джерело.