facebook

Мультиспортивні змагання серед військових ветеранів пройдуть 16 – 22 квітня в Гаазі. У мультиспортивних змаганнях для поранених військовослужбовців та ветеранів візьмуть участь представники 20 країн.

“Invictus Games” або “Ігри Нескорених” у 2014 році заснував британський принц Гаррі Уельський. Вперше вони відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети ІІ у Лондоні. Це міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Україна долучилась до Ігор у 2017 році і з тих пір демонструє всьому світу, що українська нація справді незламна.

16 квітня 2022 року, в Гаазі (Нідерланди) розпочинаються у міжнародні мультиспортивні змаганнях для поранених військовослужбовців та ветеранів Invictus Games.

На змагання, які триватимуть у найближчі 10 днів, вже прилетіла українська команда. Вони братимуть участь в таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі.

От тільки Національна збірна України прибула у Нідерланди без однієї зі своїх учасниць – Юлії Паєвської з позивним Тайра. Ветеранка, яка займалася евакуацією та наданням медичної допомоги цивільним із Маріуполя, наразі знаходиться у полоні росіян.

У соцмережах вже поширили відео про неймовірно теплу зустріч українців на міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених”.

Зазначимо, що більшість учасників збірної та команди забезпечення – діючі військовослужбовці, які просто зараз стоять на захисті України в силах тероборони, Збройних Силах України, Нацгвардії та інших структур сектору безпеки і оборони.

Через свої історії, те що бачили і пережили на власному досвіді – Нескорені розповідатимуть міжнародній спільноті про акт нелюдської агресії нічим не спровокованої війни, через яку щодня гинуть українські військові та цивільні.

Джерело.