facebook

Для людей, які будуть задіяні у відбудові України, хочуть зробити бронювання. Тобто унеможливити їх призов до війська, щоб було кому відбудовувати зруйновані об’єкти.

Про це в інтерв’ю “НВ” заявив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

“Цивільні об’єкти, житлові будинки, я вважаю, що можна усе до двох років повністю побудувати. Якщо є відповідне фінансування, якщо є відповідні проектні команди, які працюють над цим. І якщо немає бюрократії”, – сказав Кубраков.

Міністр не виключає, що для чоловіків призовного віку, яких необхідно залучати для будівництва, буде бронювання за прикладом як це відбувається із водіями вантажівок.

“Я думаю, що точно для частини якихось людей буде бронювання. Так само як було, наприклад, із водіями вантажівок у логістичних компаніях. У перші дні вони теж зіткнулися з цією проблемою, що є вантажівки, є мережі супермаркетів, яким потрібно перевозити продукти, але нема водіїв. Зараз більш-менш питання вирішено. Ми бронюємо якусь частину людей саме під такі задачі, вони нічим іншим не займаються”, – пояснив він

Говорячи про черговість відбудови інфраструктури Кубраков зазначив, що насамперед відновлюватимуть транспортне сполучення та ремонтуватимуть будівлі, які можна відремонтувати. Він нагадав, що на заміну вікон, дверей, ремонт дахів тощо з резервного фонду держбюджету виділено 1 млрд грн.

Далі – відбудова повністю зруйнованого житла. “Це теж розділяється на два етапи: тимчасове житло, яке, я сподіваюся, ми досить швидко побачимо, якісне нормальне житло, – наші люди не повернуться, якщо це буде щось незрозуміле. А далі в залежності від ситуації”, – зазначив Кубраков.

 

Джерело.