facebook

Ідея помирити Росію та Україну, яку намагається винести на порядок денний Ватикан, викликає нерозуміння серед багатьох українців. Люди шоковані, що їм пропонують миритися з відвертим злом.

When a Woman says No, She Means It

Телеведучий Вадим Карпяк на своїй сторінці в Фейсбуці гостро висловив несприйняття політики Ватикану і розкритикував ініціативу лідера християн.

“Я все менше розумію позицію Папи. Здавалося, що після його твіту, де він сказав, що “ми всі винні у цій війні” варто зупинитися. Але ні. Ідея примирення українців з росіянами далі бродить коридорами Ватикану.

За їхнім задумом під час передвеликодньої Хресної ходи цієї п’ятниці у Римі на 13-ій станції хрест триматимуть українка Ірина і росіянка Альбіна, які разом працюють в Італії в госпісі. Такий собі нехитрий образ єднання і примирення в лоні церкви. Ця ідея жахлива. І тим, що обидві жінки вже 20 років як виїхали зі своїх країн і не мають морального права репрезентувати співгромадян у такій чутливій. І тим, що обидві хрестоносиці ведуть розмови про братські народи і сподівання на міцні стосунки в майбутньому.

Але найбільший страх у мене викликає відірваність святого престолу від реальності. Робити спробу примирити гвалтівника і його жертву в процесі згвалтування – це понад моє розуміння. В моєму уявленні обов’язок християнина в тому, щоб поборювати зло, а не старатися його примирити з добром.

Якщо ж ні, то вважайте мене єретиком”, – написав телеведучий.

Джерело.