facebook

“Вони хочуть закінчити війну”: Арестович обрадував українців гучною заявою

Радник глави офісу президента Олексій Арестович зазначив, що заява путінського прес-секретаря про великі втрати російської армії свідчать про бажання Росії вже хоч якось закінчити війну.

На сьогоднішній день всі погодяться, що міф про “непереможність” російської армії зруйнований. Більше того, на тлі відступу від Києва і визнаних самим Кремлем істотних втрат в ході бойових дій, Путін на 45-ий день війни змінює командувача операцією в Україні. Все це, звичайно ж, свідчить тільки про одне – Росія в цій війні явно програє.

Радник глави офісу президента Олексій Арестович в ефірі марафону на каналі “Україна 24” висловив упевненість, що Росія вже не рада тому, що вплуталася у війну з Україною і хоче її закінчити вже найближчим часом.

Першою ознакою цього, за словами Арестовича, є заява путінського прес-секретаря Дмитра Пєскова про великі втрати російської армії.

“У нас є Пєсков. У нього сьогодні було чудове інтерв’ю. Він сказав, що у них є значні втрати і що вони хочуть закінчити цю війну. Перед цим Матвієнко говорила, що вони хочуть закінчити цю війну. Вони хочуть закінчити війну, тому що поєднання поразки на полі бою і санкції, які ламають хребет їх економіці, ставлять під питання саме соціально-політичне становище всередині самої Російської Федерації”, — заявив Арестович.

Також експерт зазначив, що на шести оперативних напрямках з восьми Росія на даний момент зазнала поразки і тепер Кремлю терміново потрібна хоч якась перемога, щоб на переговорах позиції Росії виглядали повнушительнее.

“Зараз головна їхня турбота-щоб Путін приїхав на зустріч із Зеленським хоч з якою-небудь силовою позицією. Хоч що-небудь взяти, Маріуполь, зону ООС, хоч якусь серйозну загрозу створити, тому що там, де Путін – там перемога, він не може собі дозволити приїхати тотально програвши” – вважає Арестович.

За його словами, саме зараз Росія жадає мирної угоди навіть більше, ніж Україна і спробує завершити війну до того, як ЗСУ отримають від Заходу важке озброєння, яке дозволить українським бійцям перейти в активний наступ.

Джерело.