facebook

На Кіровоградщині 7 квітня священник одної з церков закликав вірян молитися за російських окупантів. Церква, як не дивно, підпорядковується Московському патріархату.

Про це в ексклюзивному коментарі для 24 каналу розповіли парафіяни церкви. Співрозмовниця зауважила, що це далеко не перший випадок, пише 24 канал.

За її словами, інцидент стався 7 квітня у церкві, що розташована у районі житлового масиву Перемога міста Олександрія. Наприкінці традиційної молитви священник закликав помолитися за російських солдатів. Очевидно, що віряни були шоковані та обурені таким проханням.

Це вже не перший випадок

Як розповіла парафіянка церкви, закликами молитися за російських солдатів священник цієї церкви відомий ще з 2014 року. Тоді спалахнув серйозний скандал і храм навіть закрили. Але тривало це недовго. За певний час роботу церкви відновили.

Я знаю, що батюшка церкви – колишній військовий, який воював в Афганістані. Він був майором, а потім чомусь вирішив стати священнослужителем. Він сам родом із Росії і говорить теж російською,– розповіла співрозмовниця 24 каналу.

Також вона пригадала ще один обурливий випадок. У 2014 році парафіянка втратила чоловіка і хотіла поставити свічки за його упокій у трьох церквах. Спершу вона поїхала до Києва, де поставила свічку та помолилася у Софіївському соборі, який, як відомо, належить до Православної церкви України.

“Коли я повернулася до Олександрії і розповіла, що була у церкві ПЦУ, вони сказали, що я зробила великий гріх і необхідно посповідатися. На питання, який гріх я зробила, вони відповіли: “Ви пішли не в ту церкву”, – пригадала співрозмовниця.

Церкви масово переходять у підпорядкування ПЦУ

Зауважимо, що наприкінці березня 2022 року предстоятель ПЦУ Епіфаній заявив про початок хвилі переходів громад із боку церков Московського патріархату до ПЦУ. І протягом практично декількох днів вдалося оформити понад 50 переходів. Зараз можна говорити, що вже майже 100 громад перебувають у процесі переходу.

Джерело.