facebook

Наразі роботу застосунку відновлено.

У вівторок, 2 листопада, у мобільному застосунку “Дія” стався збій. У службі підтримки пояснили, що виникли технічні проблеми.

Користувачі у соцмережах повідомляли, що не можуть авторизуватись та згенерувати “ковідні” сертифікати. У деяких користувачів із застосунку зникли усі документи, окрім паспорта та ідентифікаційного коду.

Також українці скаржились, що водночас не зчитувався і QR-код із паперового сертифіката, роздрукованого з порталу “Дія”.

У службі підтримки інформацію про збій підтвердили і повідомили, що виникли технічні проблеми. Наразі роботу застосунку відновлено.

“У зв’язку з погіршенням “ковідної” ситуації та переходом багатьох областей України в “червону” зону збільшилось навантаження на реєстри. Як наслідок — сервіси в застосунку можуть працювати повільно. У тому числі й СOVID-сертифікати”, – зазначила представниця Мінцифри Олеся Діденко

Також, за її словами, команда Мінцифри проводить бета-тестування для отримання сертифікатів на основі ПЛР-тестів.

“І разом з МОЗ ми підключаємо нові лабораторії та працюємо над тим, щоб люди могли отримувати сертифікати про одужання. Зовсім скоро українці зможуть генерувати сертифікати в “Дії” за допомогою паспортів-книжечок і посвідки на тимчасове та постійне проживання. Плануємо, що кожні два дні наразі виходитимуть нові продукти”, – резюмувала вона.

Нагадаємо:

Після посилення карантину українці почали активно генерувати COVID-сертифікати в “Дії”. Протягом останніх чотирьох днів в застосунку “Дія” згенерували мільйон COVID-сертифікатів. Цифровими послугами користуються дев’ять мільйонів українців.
Міністерство цифрової трансформації України спростило процес генерації COVID-сертифікатів у застосунку “Дія”. Як саме – читайте за посиланням.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Джерело.