facebook

Ризик хімічної атаки від ворога збільшився. У ЦПД при РНБО підтверджують, що кожного дня з’являється дедалі більше підтверджень намірів рф застосувати отруйні речовини проти України, передає редакція 056.

Спеціалісти з InformNapalm повідомляють про можливе використання зарину (з військовою метою його застосовують як бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії) у тих містах, де окупанти не можуть прорвати оборону.

Факти від розвідки InformNapalm:

1. 17-го березня офіцери рф, які воюють в Україні, отримують ін’єкцію Pralidoxime (антидот фосфороорганічних сполук).

2. 20 березня командний склад зс рф отримав ампули з атропіном (антидот при хімотруєннях).

Також окупаційна пропаганда поширює наративи про «американські біолабораторії в Україні» та «витік патогенів» звідти.

Нагадаємо, що рашисти вже використовували фосфорні боєприпаси у Попасній.

Нещодавно на Сумихімпром стався витік аміаку.

Ми не можемо уникати такої кількості поширюваної дезінформації. Та сподіваємося, що це лише вигадки хворої фантазії рашистів.

Відмітимо, що зарин є у 4…5 разів отруйнішим за табун. Він легко поглинається предметами довкілля, цеглою, тканиною і в подальшому може викликати отруєння. Це збільшує ризик отруєння людей, що залишили зону ураження, але не позбулися забрудненого зарином одягу, особистих речей тощо. За сприятливих погодних умов зарин може перебувати на місцевості у вигляді рідини до 5 діб, його пара є токсичною протягом 20 годин. У зимовий час стійкість зарину зменшується до двох діб.

За концентрацій 0,0002—0,002 мг/л та при його дії протягом 2 хвилин настає легке отруєння яке, тим не менш, веде до втрати працездатності на 4—5 діб і супроводжується звуженням зіниць, пітливістю, утрудненим диханням, збільшенням слиновиділення. Дія зарину такої ж концентрації протягом 15 хвилин може стати летальною. Важкі отруєння трапляються за концентрацій 0,005—0,01 мг/л і дії протягом 5 хвилин — вони викликають міоз, судоми м’язів, запаморочення голови, підвищене слиновиділення, а також можуть призвести до смерті. У разі дії протягом 2—5 хвилин зарину із концентрацією 0,02…0,05 мг/л, людина помирає від зупинки серця вже за 15—20 хвилин.

Джерело.