facebook

Український експерт Сергій Дідковський, PR-стратег, роз’яснив, чому на його думку, антивоєнна одиночна акція на російському “Першому каналі” – це фейк. Фахівці озвучили 13 пунктів, які вказують на постановку. Мова йде про інцидент, що стався вчора (14 березня) нібито у прямому ефірі. Журналістка Марина Овсяннікова заскочила у кадр з плакатом із закликами припинити війну.

Як інформує “Obozrevatel”, за словами Сергія Дідковського, дана акція є “черговим актом гібридної війни РФ проти України”.

Дідковський натякнув, що прямих ефірів в РФ не існує взагалі, щоб вчасно усунути такі “непередбачувані” проблеми, вихід активістки був вигідний власнику телеканала, а широкий розголос викликаний завчасною підготовкою матеріалів для публікації.

1. Це сценарна робота.

2. Співвласником “Першого каналу” є Костянтин Ернст, який хоче уникнути відповідальності перед світом за пропаганду.

3. Запис з’явився на ресурсах похресниці Путіна Ксенії Собчак та у колишнього російського олігарха Михайла Ходорковського.

4. Одразу з’явилися записи телеефіру, які начебто знімали глядачі. Ви часто знімаєте телевізор на відео, особливо звичайні вечірні новини? Тобто, на її появу чекали.

5. Також миттєво (хоча начебто це було записано заздалегідь) на ресурсах Собчак з’явився запис її каяття. Звідки його отримала Собчак? Де це відео лежало до виходу?

6. Промова дівчини охоплює забагато проблем: “за все хороше, проти всього поганого”. Тут вам і мітинги за Навального, і батько-укрАїнець – усе за методичками, в яких впізнається ще почерк Суркова.

7. Контент створено професійно, так, щоб викликати емоції, це одна з перших ознак підготовки до вкидання в інфопростір.

8. Дівчина з плакатом одразу стала топом в іноземних сегментах Twitter. Зазвичай таке планується заздалегідь.

9. Тобто, поки в Україні продовжують гинути люди, в світі шириться класичний наратив, який розповсюджують російські ліберали: що дівчина, яка отримує звичайне адміністративне покарання, більша жертва, ніж люди, які знаходяться під обстрілами в українських містах. Ми вже таке чули не раз, але світ щойно лише зрозумів, як Путін створив “республіки” в ОРДЛО.

10. Це ще одна спроба російських опозиціонерів розхитати владу в РФ. Зараз нам це вигідно, та спитайте Навального, чий Крим.

11. Фактично, ця історія, що позиціонується як спроба достукатися до росіян, має повністю протилежну мету. Фокус з українських реалій зсувається на фантастичний світ “Першого каналу”. Росте популярність РФ. Російська пропаганда перетворюється на жертв режиму.

12. Наскільки ви впевнені, що новини в РФ йдуть в прямому ефірі?

13. Та все одно це медійна перемога України. По-перше, навіть пропагандист Ернст зрозумів, що Путін скінчився. По-друге, дав можливість побачити ще один бік пропаганди. А знання – це завжди корисно.

 

Джерело.