facebook

Сьогодні, 9 березня, в Україні тривають добровільні прес-конференції російських військових, які потрапили у полон в Україні, для міжнародних видань.

Під час однієї з них декілька російських військовослужбовців заявили про бажання залишитися в Україні, побоюючись за своє життя після повернення з полону. За їхніми словами, в Україні до них ставляться краще, попри всі жахи війни.

На прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в середу один із них, Андрій Чеботаревський із 2-ї мотострілецької дивізії, сказав, що “в Росії нас і так вважають уже мертвими”. “Мені дали можливість зателефонувати батькам і мені сказали, що на мене прийшла похоронка”, – сказав він.

За його словами, “якщо нас обміняють, то нас розстріляють свої”. Він також спростував інформацію про те, що у російській армії в Україні воюють лише контрактники. “Строковики тут є, вони є за цим столом”, – сказав він.

Інший військовослужбовець, Євген Смирнов, заявив, що “був у шоці, коли в полоні мені показали, що творить російська армія на території України”. “Цивільні живуть у бункерах, армія розстрілює людей похилого віку”, – сказав він. Він також висловив думку, що в Росії його “або посадять, або розстріляють”.

За його словами, “кількість загиблих серед російських військовослужбовців сягнула вже 12 тис., з українського боку також багато людей загинуло”.

Олексій Бабіхін (19 років) сказав, що хоче залишитися в Україні, доки в Росії зберігається путінський режим.

Пам’ятаєте російського військового, якого мама після всіх його пояснень по телефону запевняла, що “Путін хароший” і питала, чому заглох його танк? Він виявив бажання наразі залишитися в Україні.

Повне відео пресконференції:

Джерело.