facebook

Глава Центробанку РФ (аналог українського НБУ) Ельвіра Набіулліна подала у відставку, але Путін відмовився її звільняти.

Про це написав на своїй Facebook-сторінці експрем’єр-міністр Олексій Гончарук.
“Щури вже побігли з російського військового корабля. Відставку не прийнято. Путін потягне до дна всіх своїх посіпак”, – зазначив Олексій Гончарук.

Як повідомляє “Обозреватель” інформацію про бажання Набіулліної піти у відставку підтвердили і два незв’язаних між собою джерела серед російської політичної еліти.

За їхніми словами, Набіулліна озвучила бажання піти у відставку російському прем’єру Михайлу Мішустіну. Вона поскаржилася, що її ніхто не попереджав про те, що ситуація буде погіршена війною проти України (у її інтерпретації “військовою операцією”), а впоратися з такою кризою на цьому етапі практично неможливо.

Мішустін передав слова Путіна про те, що у відставку нікого не відпускатимуть. Більше того, він додав, що у МВФ Набіулліну тепер ніколи не візьмуть. За словами співрозмовників, раніше глава російського Центробанку розглядала можливість після закінчення кар’єри в РФ піти на підвищення – у МВФ. Але наразі цих перспектив для неї більше немає.

До слова, такі настрої існують не тільки в керівництві Центробанку РФ. Набіулліній довелося записувати відео зі зверненням до своїх співробітників, щоб заспокоїти їх.

Джерело.