facebook

Все новими фейковими історіями обростає російська пропаганда. Так, у РФ заявили, що своїм нападом на Україну нібито зірвали “широкомасштабний наступ ударних угруповань військ України” на псевдореспубліки “ЛДНР”.

Про це розповідає “Українська правда” із посиланням на російське пропагандистське видання “РИА Новини”.
Зазначається, що Міноборони РФ поширило документ, у якому міститься наказ про початок наступальної операції на псевдореспубліки з сторони України. А Росія здійснивши спецоперацію та військове вторгнення в Україну, зупинила дії українських військових.

Дослівно РИА Новости: “Проведена російськими військовими спецоперація попередила і зірвала широкомасштабний наступ ударних угруповань військ України на “ЛНР” та “ДНР”, заявили в Міноборони РФ”.

Проте фейковість таких заяв легко перевірити, адже вже на першій сторінці так званого “документу” написано “Із Києва” – на українських документах так не пишуть. А отже документ, який поширюють у російських ЗМІ – фальшивка.

У Міноборони РФ також заявили, що “з’єднання українських військ, які планувалося використати на Донбасі, натаскувалися американськими та британськими інструкторами у Львові”.

 

Джерело.