facebook

Білоруські добровольці, які беруть участь в обороні Києва, звернулися до військовослужбовців Білорусі із закликом не брати участь у війні проти України. Вони також запропонували землякам переходити на бік українського народу.

Про це вони сказали у відповідному відеозверненні. “Вас збираються сьогодні відправити на війну, яку веде Путін. Це ніяка не спецоперація з “денацифікації” та “демілітаризації” України. Україна виборює свою свободу. Це Велика Вітчизняна війна для українців”, – заявили добровольці.

Вони нагадали, що 2020 року, коли внаслідок нелегітимних виборів пост президента захопив Олександр Лукашенко, білоруси стали “заручниками цього захоплення”. Їм важко було зробити моральний вибір, проте цей вибір ще можна зробити сьогодні.

“Ви знаєте, що робити. Білоруси! Військовослужбовці Республіки Білорусь! Переходьте на нашу сторону. Тут теж білоруси”, – йдеться у відеозверненні.

Добровольці також закликали військових Білорусі, навіть якщо влада таки “зажене” їх до України, за першої нагоди здаватися в полон:

“Українська влада ставитиметься до вас не як до полонених. Ви зможете отримати політичний притулок або в Україні, або в будь-якій країні Європи. Ми на правильній стороні. Зробіть так само свій правильний вибір. Живе Білорусь!”.

Джерело.