facebook

Вдень у понеділок, 28 лютого, неподалік українського кордону в Білорусі розпочалися переговори України та Росії про припинення війни. Її рано вранці четверга, 24 лютого, розпочав глава країни-агресора РФ.

Зустріч організували в невідомому для громадськості місці, що подається як “будиночок рибалки” на березі річки Прип’ять у Гомельській області. Відеотрансляцію з нього організувало білоруське інформагентство БелТА на YouTube.

OBOZREVATEL веде текстову онлайн-трансляцію заходу, публікуючи головне із заяв обох сторін (щоб переглянути фото й відео, доскрольте новину до кінця).

12:00 – Анонсувалося, що переговори розпочнуться в цей час, проте БелТА запустило трансляцію лише через півгодини. Щоправда, на відео тривалістю в майже 28 хвилин показали лише підготовку до зустрічі.

 

12:55 – Представники української та російської делегації зайшли до переговорної зали. Це білоруське інформагентство показало на новому короткому відео. А згодом стало відомо, що всіх журналістів попросили залишити переговорну.

13:15 – Радник глави Офісу президента Микола Подоляк раніше в Twitter описав наслідки агресії Росії проти України. Серед них він назвав обвал системних банків і рубля, відключення від SWIFT, секторальні санкції проти провідних компаній, обмеження імпорту високотехнологічної продукції в РФ, закрите небо для російських літаків, блокування авіагалузі.

“Закриті Туреччиною протоки, рішення Німеччини відмовитися від російського газу якнайшвидше, готовність ЄС надати зброю Україні, виключення Росії з глобального спорту, а також – розшук і блокування активів усіх російських топів, які опинилися під санкціями”, – додав він.

13:40 – Від початку переговорів України та Росії на території Білорусі минуло понад пів години, а в ЗМІ не з’являлося нової інформації про те, як проходить зустріч.

Новина доповнюється…

 

Джерело.