facebook

В Україні покарання за виготовлення та використання підроблених сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 хочуть посилити, розповів голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”.

Так, багаторазова фальсифікація COVID-документів виробнику може коштувати позбавленням волі на строк до 8 років.

Суворіше каратимуть і тих українців, які мають такі фейкові довідки. Їх штрафуватимуть на півсотні тисяч гривень та вище.

“Для тих, хто користується, там адміністративна відповідальність також посилюється, там за 50 тисяч гривень”, – сказав Радуцький.

При цьому лікарів, які займають антивакцинаторську позицію та радять своїм пацієнтам не робити щеплення, карати не можуть.

“На жаль, відповідальності за те, що (медики, – Ред.) не закликають до вакцинації, у нас немає”, – зазначив він.

Радуцький додав, що застосовувати санкції до лікарів – противників вакцинації та карантинних правил – дозволило б ухвалення законопроекту про лікарське самоврядування, яке “зарубали”.

“Я вважаю, що заклики не носити маски, заклики не вакцинуватися, заклики купувати підроблені сертифікати – це злочин”, – озвучив він власну позицію в цьому питанні.

Нагадаємо, що у попередньому випуску “Свободи слова Савіка Шустера” ізраїльський лікар Борис Бриль пояснив, чому “лікарів-антивакцинаторів” потрібно садити до в’язниці.

Також у ефірі міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів про покарання тих, хто підробляє COVID-паспорти.

А жахливу правду про те, яка реальна ситуація в лікарнях України сьогодні розказала відома волонтерка Катерина Ножевнікова.

Крім того, українці прямо в студії висловилися про те, чи потрібна обов’язкова вакцинація в нашій країні.

А ще пропонуємо вам сильну промову Дмитра Гордона, що вразила людей.

Джерело.