facebook

Президент Росії Володимир Путін не ухвалить рішення про офіційне визнання “ДНР” та “ЛНР”. Пішовши на такий крок, країна-агресор втратить Мінські угоди та “особливий статус” Донбасу – головний інструмент впливу на Україну.

Гармаш упевнений, що Путін не визнає 'Л/ДНР'

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZREVATEL висловив представник України у Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш. “Чи зробить це пан Путін? Я впевнений, що не зробить”, – заявив він.

Говорячи про ухвалення Держдумою РФ спеціального звернення до Путіна, Гармаш зауважив, що фактично воно не потрібне, адже “Путін робить це своїм указом”.

За його словами, той факт, що російський парламент розглядав це питання, можна трактувати як “публічний крок”. Так окремі політики мають намір отримати підтримку свого електорату.

Член ТКГ заявив, що визнання Путіним “ДНР” і “ЛНР” означатиме “кінець Мінським угодам” та “кінець мріям Росії про особливий статус Донбасу, через який Росія хоче фактично керувати Україною”.

“Вірогіднішим мені здається варіант ескалації на фронті і примус нас до підписання “Мінська-3” або інтерпретації існуючого “Мінська”. Це більше схоже на ймовірний розвиток подій, ніж просто визнання “Л/ДНР”, – підсумував Гармаш.

Джерело.