facebook

Учитель однієї зі львівських шкіл домагався 15-річної учениці 10 класу. Це сталося під час екскурсії до Карпат.

Дочка зателефонувала мамі та розповіла, що вчитель її домагається

За словами мами школярки, вчитель кілька разів намагався її поцілувати, а потім – залізти під футболку. Вона викликала поліцію. Вчитель тепер поширює чутки, а однокласники стали на його бік. Про обурливу ситуацію розповіла мама постраждалої дівчинки у Facebook-спільноті “Батьки SOS”.

Що сталось
Жінка розповіла, що у суботу, 12 лютого, донька поїхала разом із класом у Карпати – у супроводі вчителя.

Вона зазначила, що в цій школі дівчинка почала навчатись після Нового року. Тож сама відвезла доньку зранку до потяга, щоб познайомитись із педагогом.

“Я поговорила з вчителем перед електричкою, він сказав, що все буде гаразд, не хвилюйтеся, дзвоніть у будь-який час… Як потім з’ясувалося, вчитель там і сам пив, і дозволяв дітям пити”, – написала авторка посту.

Після 17:00 жінці подзвонила донька і розповіла, що вчитель намагався її поцілувати.

“Вона як могла закривалася від нього, але він чотири рази ліз до неї цілуватись, а потім і взагалі поліз під футболку”, – розповіла шокована мама школярки.

У пості авторка не зазначила ніяких даних про доньку, вчителя чи школу. Але у відповідь на запитання користувачів повідомила – доньці 15 років, вона вчиться у 10 класі. У профілі авторки посту зазначено, що вона живе у Львові.

Жінка розповіла, що вчитель домагався її доньки

Тепер вчитель поширює чутки про дівчинку, яка йому відмовила і не змовчала

Однокласники зацькували, поліція допомогла
Дівчинка влаштувала скандал. Педагог у відповідь спочатку просив її забути про те, що відбулось. Коли вона не погодилась, почав налаштовувати інших дітей проти неї.

“Мені їхати до того селища 2,5-3 години. Я одразу виїхала, але вирішили не чекати так довго, і донька викликала поліцію. Поки не було поліції, доньку всі цькували. Навіть хазяйка будиночка звинувачувала мою доньку, що вона такі їй проблеми влаштувала. Донька була у лігві вовків одна, поки не приїхала поліція”, – розповіла мама дівчинки.

Поліцейські зателефонували жінці та сказали, що вчитель п’яний. Коли вона приїхала, правоохоронці порадили написати заяву. Мама школярки зауважила, що педагог поводився агресивно і з поліцейськими, а також розказував нісенітниці про її доньку – які саме, вона не уточнила.

“Однокласники, та частина, що спочатку підтримувала доньку, побоялися захищати її самі й стали на сторону вчителя (стосовно цього факту є навіть переписка дітей)”, – зазначила жінка.

Заяву на вчителя вона написала. Поліція провела тести на алкогольне сп’яніння і всіх допитала.

Вирішили йти до кінця
Наступного дня, 13 лютого, вчитель подзвонив мамі школярки. Просив вирішити питання “мирно” і пропонував перепросити. Жінка домовилась у понеділок, 14 лютого, з ним зустрітись поговорити. А наступного дня дізналась, що вчитель продовжує ширити чутки про її доньку і налаштовує всіх проти неї.

“Тож ми вирішили йти до кінця. Адвоката нібито знайшли, але якщо порадите когось, хто працював із такою справою, – буду вдячна… У доньки сильний стрес, дуже пригнічена, потрібна підтримка психолога. Буду вдячна за пораду, як краще діяти у такій ситуації”, – попросила вони членів спільноти.

Вона також зазначила, що зі школи їй ніхто не дзвонив, класний керівник ігнорує спроби зв’язатися з нею і з її боку, і з боку поліції. Директора у понеділок у школі не було, вона планувала поговорити з нею у вівторок, 15 лютого.

Авторка посту також висловила вдячність співробітникам Сколівського відділення поліції N3 за людяність та підтримку. Вочевидь відпочивали діти у Сколівському районі Львівської області.

Реакція користувачів
Під постом жінки у соцмережі за вісім годин від публікації – майже 480 коментарів. Користувачі вкрай обурені діями вчителя, реакцією працівників школи і власниці будинку, де поселили дітей. Мамі дівчинки радять боротися за покарання педагога, а також радять перевірених психологів та адвокатів.

“Я вам дуже співчуваю,таке важко уявити, ви гарна мама, і у вас смілива донька, скажіть їй про це, що вона вчинила по-дорослому, що хтось би на її місці зламався і побоявся. Можливо, це додасть їй моральних сил. Вчитель повинен відповісти за свої дії!” – написала користувачка Yana Golivets.

Користувачка зауважила, що дівчинка вчинила сміливо

Користувачка з ніком Катя Катерина побажала авторці посту сил та мудрості й “іти до кінця”.

“З педофілами потрібно йти до кінця. Щоб ніколи нікому психіку не скалічив. Ваша донька молодець та герой, мати сміливість протидіяти злу без дорослої підтримки – багато важить!” – зазначила користувачка.

Користувачка закликала маму дівчинки "йти до кінця"

Інша користувачка порадила не слухати “вибачень” вчителя, бо такі люди не змінюються.

“Він трохи невдоволений, що все стало відомо, але загалом вважає, що нічого страшного не зробив”, – впевнена Tetyana Alekseyeva.

Користувачка впевнена – вчитель вважає, що нічого страшного не зробив

А Iryna Stefanovychh наголосила, що такому вчителеві не місце в школі.

“Сьогодні ваша, завтра чиясь дитина! А діти-однокласники налаштовані вчителем проти дочки вашої! Дирекція школи має це негайно обговорити, а діти – сказати правду, а не булінгом займатись”, – зазначила користувачка.

Користувачка зазначила, що адміністрація школи має негайно відреагувати на інцидент

Джерело.