facebook

Дворічна Аміна у місті Судак померла буквально за день. Батьки дівчинки впевнені що це сталося через халатність лікарів, які не надали їй необхідну медичну допомогу.

Дворічна Аміна у місті Судак померла буквально за день. Батьки дівчинки впевнені що це сталося через халатність лікарів, які не надали їй необхідну медичну допомогу.

Дитині поставили діагноз «ГРВІ, ацетонемічний стан». Судмедексперти вже назвали попередню причину смерті, а матері розповіли, що у дитини вже не було лівої легені.

Почалося все з температури та запаленого горла. Також дівчинка часто ходила до вбиральні. Мама відвезла дівчинку до педіатра у селі Дачне. Їй прописали антибіотик.

На наступний ранок мама Аміни поїхала з аналізами до Судацької лікарні. Коли прийшли аналізи то мама відправила їх всім знайомим лікарям. А вже ввечері Аміну почало нудити і родина поїхала в Судацьку лікарню де її оглянув черговий лікар.

«Педіатра вони не викликали, в шпиталізації вони відмовили нам. Мені сказали, що лікарня зачинена, відділення зачинене. Зробили протиблювотний укол: церукпал з ношпою.

Я кажу: «А якщо їй буде ставати гірше?». «Відділення зачинене, їй гірше не буде, йдіть додому, відпоюйте», – говорить мама дівчинки.

Зі слів матері, тільки-но повернулися додому, як Аміні стало гірше. Почалося ще сильніше блювання, родина одразу поїхала назад, до лікарні.

«Відкрилось блювання, ось ці оченята… Я так перелякалась. Фельдшер каже: «Ну, ось, вона назад повернулась. А куди мені йти?! Куди мені звертатися?!», – обурюється мама реакцією лікаря.

Коли вони приїхали вдруге тоді її оглянув хірург і вже тоді викликали педіатра. Довго оглядали та заповнювали папери. Крапельницю також не могли поставити бо не могли знайти вену.

«Вона просила то пити, то додому, то до тата. І в якийсь момент я встала, я її хотіла зігріти, оскільки в неї вже ручки та ніжки такі холодні-холодні були. Я подивилася в її очі, в неї світло-сірі оченята, вони в неї різко стали коричневого кольору. Я стала кричати: «Допоможіть, допоможіть, їй погано!». Медсестра каже: «Побігли донизу, в реанімацію», – зі сльозами розповідає жінка про ті трагічні хвилини. Тоді дівчинки вже не стало…

Як встановила судмедекспертиза, від токсичного шоку через неуточнену пневмонію.

Жінка розповідає, що за даними судмедекспертизи, лівої легені в дитини вже не було. Вона не розуміє, як три лікаря могли не почути, що ця легеня взагалі не працює.

Джерело.