facebook

У військовій частині, де служив Артемій Рябчук, який наприкінці січня влаштував стрілянину на території “Південмашу” у Дніпрі, раніше сталися два самогубства


Нацгвардієць Артемій Рябчук, який наприкінці січня влаштував стрілянину на території “Південмашу” у Дніпрі, не звертався до командування щодо нестатутних відносин у військовій частині №3021, де він відбував службу.

Про це поінформував виконувач обов’язків командувача Національної гвардії України (НГУ) Юрій Лебідь на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Рябчук не звертався до командування батальйону, роти чи командування частини з якимись вимогами або з тим, що його якось принижують чи на нього тиснуть. Він не звертався на гарячу лінію. У Нацгвардії є така гаряча лінія – там досить багато звернень, у тому числі й від військовослужбовців строкової служби”, – сказав Лебідь.

Виконувач обов’язків командувача НГУ також уточнив, що не було відповідних звернень Рябчука стосовно нестатутних відносин ані щодо нього персонально, ані щодо його колег по службі.

Водночас Лебідь повідомив, що у військовій частині №3021, де служив Рябчук, раніше було зафіксовано два випадки самогубства: “один – в 2017 році, а другий – в 2018 році”.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня близько 3:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць Рябчук застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п’ятеро осіб дістали поранення.

Стрілець з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Близько 9.30 його затримали в м. Підгородне.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили Рябчуку про підозру у вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї.

У МВС створено спеціальну слідчу комісію, яка має встановити причини цієї трагедії.

9 лютого перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін повідомив, що комісія МВС з розслідування стрілянини на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі виявила факти позастатутних відносин у частині № 3021 Національної гвардії, де служив Артемій Рябчук.

Джерело.